Seneste Trends på Markedet for Nye og Brugte Biler

Hvis man gerne vil danne sig en forståelse af, hvordan markedet for både nye og brugte biler ser ud, så kan det godt betale sig at vide hvem man skal spørge. På overfladen kan det nemlig godt virke som to vidt forskellige verdener, som ikke har den store sammenhæng. Men der er ét sted, hvor der er mennesker der hver eneste dag arbejder ligeså meget med brugte biler som de gør med nye biler. Det er nemlig på landets bilværksteder og lagre for reservedele. Det er her man skal hen og spørge, hvis man gerne vil have det fulde overblik over, hvordan det ser ud på begge markeder på én gang.

Vi forventer selvfølgeligt ikke at alle med bare en smule interesse i bilmarkedet læser ovenstående paragraf, og straks løber ud til bilen og kører hen til det nærmeste værksted. Derfor har vi gjort det for dig, og samlet de ting vi fandt ud af, i denne artikel.

En af de første ting vi blev gjort opmærksomme på er, at vi lige nu er inde i anden bølge af en popularitets-kampagne for nye biler. Hvis man tager hen til en bilforhandler i dag, så vil man blive præsenteret for en million gode grunde til, at man skal købe en ny bil. Sælgere har selvfølgeligt til alle dage forsøgt at argumentere for, at du skal købe noget, men det er lidt anderledes i dag. De har nemlig kulturen bag sig: det der lige nu sker af udvikling i vores kultur er noget, der i høj grad bliver brugt til at sælge flere nye biler. Et godt eksempel er det voksende fokus på klima, og den bedre generelle forståelse af vi mennesker effekt på miljøet. Vi vil alle sammen gerne prøve at gøre noget for, at hjælpe vores jord med fortsat at være et godt og trygt sted at bo. Det bruger bilsælgerne til deres fordel: de peger på hvordan de nye biler er langt mere brændstofeffektive end de gamle, og derfor bruger mindre brændstof. Det sparer dig ikke alene penge på benzin, men gør også, at du slipper færre drivhusgasser og ander forurening ud i atmosfæren, for hver kilometer du kører. Det lyder jo som et fristende argument!

Men reelt er det jo ikke så simpel en udregning. Der bliver jo også forbrugt energi og skabt forurening når man producerer biler. Så det er ganske muligt at din samlede effekt på miljøet ville være lavere, hvis du kiggede på nogle af de mange brugte biler til salg.

Udviklingen i markedet for nye biler har nemlig også en effekt på markedet for brugte biler. Når flere og flere mennesker overbevises om at udskifte deres ”gamle” bil med en af de nye, så betyder det naturligvis, at der kommer et større udvalg af brugte biler ud på markedet. Jo flere der er forsøger at sælge deres brugte bil, jo længere presses priserne ned. Der er altså lige nu et stort udbud af brugte biler på markedet, og de sælges til uhørt lave priser.


Udgivet

i

af

Tags: