Modsætninger Mødes: Renault Byder på Rummelighed i en Lille Bil

Vi lærer i en ganske tidlig alder, at vi altså ikke kan få alt hvad vi gerne vil have. Nogle ting er modsætninger, og vi er nødt til at vælge om vi vil have det ene eller det andet. Det er selvfølgeligt ganske rigtigt, og vi gør klogt i at tage denne visdom til os i en tidlig alder, og lade den guide os helt ind i voksenlivet. Vi skal dog passe på med at være for hurtige på aftrækkeren omkring hvad der reelt er uforenelige modsætninger: nogle gange kan det overraskende nok lade sig gøre, at få det hele.

Intet sted er det tydeligere i bilernes verden, end med Renault captur, der formår at få modsætninger til at mødes på en måde, man skulle tro var umuligt. Hvad ville du forvente at få, hvis du købte en lille SUV? Bringer man visdommens opfanget i barndommen frem, så kan man jo ikke andet end at konkludere, at en lille SUV kun er noget man kan få, hvis man er villig til at gå på kompromis med rummeligheden. En bil kan umuligt være både lille og rummelig – eller hvad?

Jeg tror alle ville være enige i den logik, men kun ind til de rent faktisk satte sig ind i en Renault Captur. Udefra er det helt tydeligt et bilen er mindre end de typiske SUV’er på markedet. Det er ikke i sig selv særligt overraskende, at man kan tage SUV formatet og skrumpe det mindre. Men som sagt må man jo så også antage, at man oplever denne mindre størrelse, når man sidder inde i bilen. Men forbered dig på hvad der mest af alt føles som et tryllenummer: når du åbner døren, og sætter dig ind på et hvilket som helst af bilens sæder, så føles det som om bilen vokser omkring dig.

En tryllekunstner afslører aldrig sine tricks, men vi kan godt afsløre at Renault har formået at gøre dette muligt ved at gentænke det indre design. Når man sidder i en bil der ikke giver nok benplads (hvilket ofte er et problem på bagsædet) eller får én til at føle sig indeklemt i en klaustrofobisk kabine, så er det faktisk sjældent fordi bilen i sig selv er for lille. Det er i stedet et produkt af, at man producenterne ikke har taget sig tiden til virkeligt at regne ud, hvordan man bedst indretter bilen for at øge rummelighed og komfort. Det har Renault gjort, og det er helt tydeligt, at det har virket over al forventning.

De har endda sørget for, at bilen heller ikke mangler plads i bagagerummet. Hvis du skal transportere en masse ting, så kan bagsæderne flyttes fremad, og skabe overraskende meget plads i den ”lille” SUVs bagagerum. Der er altså virkeligt tænkt over tingene i Captur.


Udgivet

i

af

Tags: